Mindent az infraszaunákról

Melegben az egészség

Az emberi testre gyakorolt melegközlés pozitív élettani hatásai ősidők óta ismertek, a jó közérzet fokozására és a mozgásszervi panaszok enyhítésére már évezredek óta használják. A meleghatás létrehozásának korszerű eszköze az infraszauna. Az infravörös mélymeleg behatol a bőr alá, a nyirokrendszeren és az ereken keresztül fejti ki a szervezetben jótékony és gyógyító hatását, ami által fokozódik a vérkeringés, javul az anyagcsere és erősödik az immunrendszer. Az infravörös meleget az orvostudomány is széleskörűen alkalmazza.

A szépség belülről fakad

Manapság az infravörös sugarak melege egyre inkább a test, a szellem és a lélek jótevője. A kíméletes izzadás a jó közérzet és a szépség titka. Azon túl, hogy az infrafvörös sugarak fokozzák a vitalitást és az általános teljesítőképességet, hatásukra a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik. Zsírmobilizáló és a nyirokáramlást stimuláló hatásuk hozzájárul a cellulit fokozatos leépüléséhez, a hőhatás pedig elősegíti a kötött formában jelenlévő testzsírok lebomlását.

Az egészség ereje

A Nap hősugárzásának megfelelő hullámhosszú infravörös sugarak már alacsony hőmérsékleten kifejtik kiváló hatásukat és teljesen természetes meleget adnak. A szervezet az infravörös sugarak hatására 1-1,5 fokkal felmelegszik és gyengéden izzad. Mivel a hő bőr alá hatol, a szervezet négyszer több zsírt, káros nehézfémet, méreg- és salakanyagot választ ki, mint normál izzadásnál. Egy 30 perces kúra alatt 600-800 kalóriát tudunk elégetni, ami egy 15 km-es futás kalória-elégetésének felel meg.

Csúcsformában a sportban is!

Az infravörös mélymeleg a sport terén is kifejti áldásos tevékenységét. A bőrön áthatolva felmelegíti az izmokat, inakat és ínszalagokat, fokozza azok rugalmasságát. Izomlazító hatása révén csökkenti az esetleges sportsérülések valószínűségét. Nő a szervezet terhelhetősége, ami jobb teljesítményt tesz lehetővé.

Színterápia

Számos tudományos kísérlet és kutatás támasztja alá a színe egészségünkre, és alapjában közérzetünkre gyakorolt pozitív hatását. A színek jelentős befolyást gyakorolnak ránk, ezért gyógyításra is használhatók. Minden színnek más a rezgése és a hullámhossza, emiatt a szervezet működésére, illetve az érzelmekre gyakorolt hatásuk is más és más.

Vörös: erősíti az öngyógyító folyamatokat, fokozza a vitalitást, pezsdítően hat, feltölt energiával

Zöld: egyensúlyt teremt, harmonizál, segít ellazulni egy megerőltető nap után

Kék: fokozza a koncentrációs készséget, növeli az önbizalmat

Sárga: a Nap színe, tudást, bölcsességet, józanságot sugároz

Az infrasugárzók típusai:

- kerámiasugárzó (sötét sugárzó): a sugárzó egy kerámiarúd, amelynél előmelegítésre van szükség. Az energia jelentős része a melegítésre fordítódik. A hatás a sugárzók közelében a legintenzívebb, a meleghatás erős. Behatolási mélység: kb. 2 mm.

- magnézium-oxid sugárzó (sötét sugárzó): a sugárzó egy hajlított fémszál, amelynél előmelegítésre van szükség. Az energia jelentős része a melegítésre fordítódik. A sugárzás kiterjedt, a meleghatás kellemes. Behatolási mélység: kb. 1 mm.

- full spektrum sugárzó (világos sugárzó): a sugárzó egy narancssárga fényt adó halogén. Az energia jelentős része az infravörös tartományok kibocsátására fordítódik. Azonnali egyenletes és intenzív a meleghatás - a napfürdő élménye. Behatolási mélység: kb. 4-5 mm.